Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinar: Barn i lock-down

2. April 2020 @ 13:00 - 14:00

Centre on Law & Social Transformation sitt bilete.

Barn i lock-down: Utfordrer korona-tiltakene barns rettigheter?

Korona-utbruddet har store konsekvenser, og ikke minst for barn. Med stengte skoler og avlyste fritidsaktiviteter er hverdagen brått blitt en annen. Det har ført til store omstillinger, med hjemmeskole, mindre omgangskrets, store deler av hverdagen tilbrakt hjemme. Det er også mye informasjon å forholde seg som kan være skremmende både for barn og voksne.

Hvordan påvirker krisen barns rettigheter og hensynet til barnets beste? Er sårbare barns liv blitt mer sårbare? Har det at stadig mer gjøres digitalt gjort at økonomiske forskjeller er blitt tydeligere? Hvordan organiseres samværsordninger og delt omsorg? Ivaretas barns rett til å bli hørt og delta i beslutninger som gjelder dem? Har mer tilstedeværende foreldre og mindre aktivitetspress gjort hverdagen bedre? Og hva skjer når vi går tilbake til normalen?

Marianne Minde (Kirkens Bymisjon), Monica Sydgård (Redd Barna) og Jenny Krutzinna (Centre for Research on Discretion and Paternalism, UiB) møtes til samtale om hvordan barns hverdag har endret seg som følge av korona-tiltak, hvilke rettigheter som blir utfordret og hva som kan gjøres for å hjelpe sårbare barn i en uvanlig situasjon. Samtalen ledes av Idun Holgersen Økland (LawTransform/UiB)

Program:
13:00 Samtale
13:30 Q&A (send spørsmål inn på chat)

Lenke til webinaret:
https://uib.zoom.us/j/278780273

Arrangementet vil også streames på YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCD6cieC9zmTlV1_YDWLlzbg

Details

Date:
2. April 2020
Time:
13:00 - 14:00
Website:
https://www.facebook.com/events/174239243565478/

Organizer

Centre on Law and Social Transformation
View Organizer Website
Comments are closed.