Centre for Research on Discretion and Paternalism Bergen
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Barnevernfrokost: Fra barnets beste til gjenforening som overordnet mål for barnevernstiltak etter omsorgsovertakelse? (Christian Børge Sørensen)

February 18 @ 09:00 - 09:45

Siden høsten 2018 er Norge hittil dømt i Den europeiske menneskerettighetsdomstol for å ha krenket retten til familieliv i 14 barnevernssaker. Dette har ført til endringer i norsk barnevernsrett og praksis, ved økte krav til den nasjonale saksbehandlingen. Tema for Sørensens foredrag er det materielle/innholdsmessige; nemlig hvordan det rettslige gjenforeningsmålet i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen har fått langt større betydning for barnevernstiltak etter omsorgovertakelse. Sørensen stiller spørsmål ved om pendelen kan gå for langt i retning av å ivareta familiens enhet, og gir noen tanker om hvordan en mer rettighetsbasert tilnærming til barnets beste kan fremme en mer balansert avveiing mellom kryssende rettigheter og hensyn.

Foredraget bygger videre på analyser i Sørensens artikkel «Langvarige fosterhjemsplasseringer og forholdsmessighetskravet i EMK art. 8», inntatt i Lov og Rett 2020 s. 103-122.

Christian Børge Sørensen er Fylkesnemndsleder for barnevern og sosiale saker i Rogaland og har tidligere vært ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for sosialfag, Det samfunnsvitenskapelige fakultet (Universitetet i Stavanger).

Zoom-lenke:

https://uib.zoom.us/j/61049508328?pwd=V29YcUs3eXVOS1BxN2xiV2ZNU01DZz09

Passcode: JrDfd0dL

 

Details

Date:
February 18
Time:
09:00 - 09:45
Event Category:

Organizers

Bergen Kommune
LawTransform